Lista lui Schober: 20 de experți de top în securitate cibernetică de urmărit online

Scott Schober, expert în securitate cibernetică, propune o listă de 20 de specialiști de primă mână de urmărit pe rețelele de socializare. Unii dintre ei sunt cercetători, alții, celebrii hackeri sau influenceri de top. Toți, însă, subliniază expertul american, sunt vrednici de atenția noastră.

Lista lui Schober: 20 de experți de top în securitate cibernetică de urmărit online

Securitatea cibernetică a devenit o problemă care ne privește pe toți: cardurile de credit ne sunt în pericol, identitatea și datele genetice furate, iar informațiile personale de pe Facebook transmise, în secret, altora. Să o spunem pe ai’ dreaptă: în ziua de azi, nimic nu mai este 100% securizat, cum nu e nici 100% confidențial. Și nici presa nu ne ajută prea mult: tinde să umple titlurile cu senzațional și informații false și își revine abia după ce cititorii ori privitorii și-au pierdut interesul, scrie Scott Schober, expert în securitate cibernetică și autorul bestseller-ului Hacked Again, pe blogul său.

Foto: Dayne Topkin.

Mă bazez doar pe sfaturi și pe fapte certe, pe informații pe care doar experții de top în securitate cibernetică mi le pot oferi, se destăinuie Schober și propune o listă de 20 de specialiști de primă mână de urmărit pe rețelele de socializare. Unii dintre ei sunt cercetători, alții, celebri hackeri sau influenceri de top. Toți, însă, subliniază expertul american, sunt vrednici de atenția noastră:

@kevinmitnick
Kevin Mitnick. Singur la părinți, cu un tată care l-a părăsit la trei ani și o mamă chelneriță cu program imprevizibil, Kevin a fost în copilărie, după spusele sale, propriu său baby sitter. Plictisit, a început să facă tot felul de năzbâtii, până a ajuns cel mai vânat hacker al planetei și, grație presei, unul dintre cei mai faimoși ever. Odată prins, a stat cinci ani la răcoare, perioadă în care i-a venit mintea la cap. Astăzi, Kevin Mitnick ajută companiile să nu pățească ce au pățit victimele lui de odinioară, este autorul câtorva cărți excelente și invitat să țină prelegeri în toată lumea.

@BrianKrebs
Brian Krebs. Din 1995 până în 2009, a lucrat ca reporter și jurnalist de investigații la The Washington Post. A scris despre securitatea cibernetică și a devenit mai cunoscut după interviul realizat cu hackerul 0x80. În 2014, Krebs a publicat celebra Spam Nation, carte pentru care a primit Premiul PROSE pe 2015. Îi puteți citi postările zilnice pe KrebsOnSecurity.com.

@schneierblog
Bruce Schneier. Criptograf, apreciat expert în securitatatea calculatoarelor și guru în probleme generale de securitate. Semnează mai multe cărți, ultima dintre ele, Data and Goliath, fiind o incursiune în politicile de confidențialitate a datelor.

@robertherjavec
Robert Herjavec. Emigrat din fosta Iugoslavie, Herjavec a ajuns un respectat om de afaceri canadian. Este fondatorul și directorul companiei The Herjavec Group, declarată #1 în topul celor mai inovative 500 de firme de securitate cibernetică pe 2018, clasament publicat de Cybersecurity Ventures. Herjavec este autor de bestseller-uri, pasionat de automobile și una dintre cele mai tirate voci din lume pe felia sa.

@Adam_K_Levin
Adam K. Levin. Avocat al consumatorilor, cu o experiență de peste 30 de ani în finanțe personale, credite, managementul identității și confidențialitatea datelor, AKL este autorul bestseller-ului Swiped: How to Protect Yourself in a World Full of Scammers, Phishers, and Identity Thieve și publică săptămânal în Huffington Post, ABCNews.com, AOL, Business Insider și alte platforme cu ștaif de peste Ocean.

@StuAllard
Stu Sjouwerman. Expert în securitate cibernetică, fondator și director la KnowBe4, companie vedetă în industria de profil, unde e coleg de muncă cu Kevin Mitnick.

@FutureCrimes
Marc Goodman. Consultant Interpol în securitate globală, specializat în analiza impactului tehnlogic în lumea infracționalității și a terorismului, autor al cărții Future Crimes, Goodman își învață audiența, prin mesajele, cărțile și discursurile sale publice, să fie cu un pas înaintea infractorilor cibernetici.

Citește și newsletter-ul Savantgarde, un digest cu cele mai importante știri ale săptămânii din domeniul științei și tehnologiei.

@e_kaspersky
Eugene Kaspersky. Expert în securitate cibernetică și CEO al cunoscutei companii omonime de securitate IT, cu peste 4 000 de angajați. Ca cercetător, livrează în mod regulat rapoarte influente despre amenințările cibernetice, iar imperiul său de software are o bază impresionantă, de peste 400 de milioane de utilizatori.

@mikko
Mikko Hypponen. Cercetător la F-Secure, priceput și el în securitate cibernetică, a ținut, în ultimi 20 de ani, sute de prelegeri, în peste 40 de țări. Prezentarea sa de la TED Talk, din 2011, a avut peste 1,7 milioane de vizualizări și a fost tradusă în aproape 40 de limbi.

@k8em0
Katie Moussouris. Hackeriță, ceretătoare, fondatoare și CEO la Luta Security, companie specializată în gestionarea vulnerabilităților. Este cunoscută pentru luările ei de poziție legate de cercetarea responsabilă a problemelor de securitate.

@CybersecuritySF
Steve Morgan. Fondator și redactor-șef la Cybersecurity Ventures, cunoscut cercetător al infracționalității cibernetice și autor al unor rapoarte anuale despre infracționalitatea cibernetică, piața securității cibernetice și piața muncii în domeniu, studii citate de cele mai importante publicații de profil, specialiști, guvernanți și activiști. În ultimii trei ani, Steve Morgan a publicat peste 425 de articole în CSO, Cybercrime Magazine, DarkReading, Entrepreneur, Forbes și alte publicații de anvergură. În 2017, LinkedIn l-a recomandat drept unul dintre cei mai importanți cinci influenceri de urmărit pe teme de securitate cibernetică.

@m49D4ch3lly
Magda Chelly. Hackeriță cyber-feministă, fondatoare Woman in Cyber și Managing Director la Responsible Cyber, firmă cu sediul în Singapore și 19 filiale împrăștiate prin lume. Nominalizată ca lider global la IT Awards 2017, Magda vorbește cinci limbi, are un doctorat în ingineria telecomunicațiilor și este specializată în securitate cibernetică.

Citește și: Celelalte cuvinte: dicționarul sci-tech al interlopilor.

@stiennon
Richard Stiennon. Conferențiar și autor al volumului There Will Be Cyberwar, Stiennon este un cunoscut inovator al industriei de securitate. Oferă consultanță, vorbește și scrie despre toate temele legate de securitate și între timp pune pe roate un start-up care își propune să schimbe felul în care firmele își protejează propriile rețele IT. A răspuns de strategiile de marketing ale Fortinet și a colaborat cu PricewaterhouseCoopers, Gartner și Netrex.

@morganwright_us
Morgan Wright. Expert recunoscut internațional în probleme de confidențialitate a datelor, strategii de securitate cibernetică și terorism cibernetic.

@gcluley
Graham Cluley. Scriitor, blogger premiat, cercetător, realizator de podcasturi pe teme de securitate cibernetică. Figură bine cunoscută în industria securității calculatoarelor încă de la începutul anilor 1990, când a lucrat ca programator la prima versiune a softului anti-virus Dr. Solomon pentru Windows.

@cybersecboardrm
Bob Carver. Autor, specialist în managementul riscului, inventator și guru în ale securității cibernetice la Verizon Wireless. Analizele sale îți dau siguranța de care ai nevoie într-o lume în care infracționalitatea cibernetică nu se mai sfârșește.

@Shirastweet
Shira Rubinoff. Expertă în securitate cibernetică și o sursă extraordinară de informații în domeniu. Shira este președinta SecureMySocial, firmă specializată în prevenirea prejudiciilor de imagine și a pierderii de date confidențiale.

@TopCyberNews
Ludmila Morozova-Buss. Vice-președinte la Global Institute for IT Management, specialist cu experiență, care educă și inspiră o droaie de lume în domeniul tehnologiei și securității cibernetice.

@govcso
Dan Lohrmann. Chief Strategist și Chief Security Officer la Security Mentor, autor, blogger, speaker internațional pe teme de technologie și securitate și fost expert guvernamental.

@ChuckDBrooks
Chuck Brooks. Expert și strateg în securitate cibernetică și noile tehnologii la General Dynamics Mission Systems. LinkedIn l-a recomandat în „Top 5 utilizatori de urmărit” din cei 500 de milioane de membrii câți are rețeaua.